McCain burger s hranolky Crispers ve stylu streetfood
SLOŽENÍ:
1 balení hranolků McCain Crispers
25 g směsi zahradních bylinek (např. kopr, petržel, koriandr, pažitka)
30 g mletých mandlí
50 ml arašídového oleje
4 brioškové housky na hamburgery
4 lžíce směsi sezamových semínek, slunečnicová semínka
Vaječný bílek na potírání
40 g ledového salátu
1 jarní cibulka
1 avokádo
300 g loupaných královských krevet
2 oleje na smažení (např. arašídový olej)
Sůl, hrubě mletý pepř (steakový pepř)
1/2 citronu
PŘÍPRAVA:
Předehřejte troubu na 200 °C (horní
a dolní ohřev).
Pro přípravu pesta rozmixujte bylinky, mandle a arašídový olej. Dip připravíte smícháním 2 lžic pesta s jogurtem.
Rozkrojte hamburgerové housky napůl, potřete je bílkem a posypte směsí semínek. Všechny poloviny housek vložte na 10 minut do předehřáté trouby.
McCain Crispers připravte podle pokynů na obalu.
Ledový salát a jarní cibulku očistěte, omyjte a osušte. Salát nakrájejte na tenké proužky. Jarní cibulku nakrájejte šikmo na kolečka.
Avokádo oloupejte, podélně rozřízněte kolem otvoru, odstraňte semínko a dužinu nakrájejte na tenké plátky.
Krevety osmažte na oleji ze všech stran. Dochuťte solí, pepřem a trochou citronové šťávy.
Spodní polovinu hamburgerové housky pokryjte proužky avokáda.
Krevety smíchejte s proužky salátu a jarní cibulkou a naaranžujte je na avokádo. Na každou z nich dejte lžíci jogurtu s pestem a přiklopte horní polovinou housky.
Hranolky McCain podávejte s hamburgerem a zbylý jogurt s pestem jako další dip