Tajemství chuti

Hvězdná ingredience
ROK V ŽIVOTĚ JEDNOHO OPRAVDU CHUTNÉHO BRAMBORU
U společnosti McCain jsou brambory jiné.
Milují život a dobře o sebe pečují.
Přísahám, že kdybyste nebyli lidmi, určitě byste chtěli být jedním z našich bramborů!
9 kroků k vytvoření dokonalého bramboru
Následuj bramboru
říjen
březen
květen
červen
červenec
srpen
září
říjen
listopad
únor
duben
příští rok
1. Příprava půdy 2. Výsadba 3. Klíčení 4. Růst hlízy a kvetení 5. Zavlažování 6. Ochrana úrody a sledování 7. Sekání natí 8. Sklizeň 9. Uskladnění
Naše brambory mají rády úrodnou půdu a my máme rádi naše brambory, a proto je opečováváme.

Ve společnosti McCain nejprve pečlivě připravíme půdu na výsadbu. To znamená velké množství organické hmoty a velice jemnou půdu zbavenou kamenů. Abychom zachovali kvalitu naší orné půdy, praktikujeme střídání plodin.

Zní to jako dobrý začátek, nemyslíte?
A to hlavní teprve přijde! Takže?
Ne každý brambor se stane hranolkem McCain !

Sadba brambor jsou pečlivě vybírána: používáme pouze certifikovanou sedbu a vybíráme nejlepší odrůdy, zaručující chuťovou a kvalitativní stálost po celý rok. Ze všech 1 600 odrůd, které v Evropě existují, používáme pouze 15 z nich. Společnost McCain udržuje velmi pevný a férový vztah s farmáři, aby zajistila kvalitu, bezpečnost a objem dodávky brambor. Společnost McCain s farmáři úzce spolupracuje, aby zajistila, že během procesu zdokonalování bramboru je brán náležitý ohled na životní prostředí! Použití vhodné odrůdy brambor a výběr správné půdy jsou hlavními součástmi našich osvědčených zemědělských postupů.

Teď, když je sadba v zemi, může začít zábava!

Napadá vás, co přijde teď?
Pěstujte malé brambůrky!

Začnou se vyvíjet kořeny a listy vyraší nad zem. Rychlost růstu bude vždy více či méně záviset na podmínkách okolního prostředí.

Z malých klíčků začínají růst velké brambory!

Tak na co ještě čekáte? Pojďme si vypěstovat brambor!
Naše brambory tolik spěchají, aby vyrostly!

Nemohou se zkrátka dočkat, až uvidí slunce a brzy se z nich stanou jemné hranolky. V této fázi jsou kořeny již prorostlé do hloubky a začínají se tvořit hlízy. Začíná brzké kvetení. Do konce měsíce se hlízy plně vyvinou a objeví se květy.

No není to krásné?

Květiny! A co myslíte, že bude následovat teď? Malá kytice například? Hm, to si nejsem tak jistý…
Začíná tu být pěkně horko!

Aby rostliny byly pěstovány správně, půda nesmí být příliš vlhká ani příliš suchá. Je to všechno o nalezení správné rovnováhy!
Hlízy potřebují zálivku, přestože se musí dávka vody regulovat.
Hej, mluvíme tu o bramborech, a ne o rybách!

Naše brambory právě rostou. Brzy se z nich stanou vybraní bramboroví páni a překrásné bramborové dámy. ☺

Pojďme se podívat, co se děje během poslední fáze růstu.
Během tohoto posledního období růstu věnují rostlinám velkou pozornost McCainovi pracovníci v terénu.

Pracovníci v terénu jsou jako „supermani“ v péči o brambory. Vlastně takoví „superbrambologové“, jen ne tak kulatí!

Starají se o rostliny, kontrolují potřebu vody a radí pěstitelům, jak úrodu chránit, aby se snížilo riziko chorob. Starají se o naše brambory opravdu dobře.

Jednou jsme dokonce dostali zprávu, že jeden z nich byl opravdu spatřen, jak promlouvá k hlíze. Počkejte ale, nedělá to z něj prvního zaříkávače brambor?

Nyní se připravte, další krok není pro slabé povahy. Ale ne! Nechceme přece, aby náš příběh skončil špatně…
Uklidněte se, nikdo tady nepřijde k úrazu.

Sekání natí je standardní postup nutný k ochraně a uchování hlíz. Jednoduše jde o odstranění listové rostliny.

Uf… Tohle bylo jen o fous. Napadá vás, co bude následovat?

Rovnou smažení hranolků říkáte? Hm, nikoli, bohužel, špatná odpověď. Nyní přijde něco jiného…
Nyní přichází sklizeň!

Brambory jsou teď úplně dospělé a připravené ke sklizení. Jsou plné vody (80 %!), což z nich učiní výborné hranolky. Brambory se opatrně sklidí, uskladní a nechají se v klidu vyschnout.

Bohužel se dostáváme k poslední části našeho příběhu.

Vše dobré jednou končí. Takový je život, a dokonce i život brambor!

Ale nestrachujte se, protože když jeden příběh končí, tak další začíná! Nejprve si však brambory potřebují chvíli odpočinout.
Jak snadný mají život…
Naše podmínky při uskladnění jsou ideální!

Chceme, aby se naše brambory cítily jako doma a nedošlo u nich k žádnému poškození. (Nesnášíme, když jsou rozmrzelé…)

Nejsou skladovány příliš vysoko, jsou chráněny před chladem a uchovávány při konstantní teplotě.

Pracovníci v terénu (naši hrdinové, pamatujete?) pravidelně kontrolují vlhkost a teplotu v místnosti. A jelikož jsou brambory velmi citlivé na přepravu (ti drahoušci jsou velmi citlivý druh), jsou závody / skladovací zařízení společnosti McCain jednoduše umístěny uprostřed polí.

Chytré, že ano?