BURGER S KREVETAMI A PESTEM
- Hranolky do trouby
- 30'
- 4 osoby
Seznam ingrediencí:
- 1 balení McCain Crispers
- 25 g různých bylin (např. kopr, kerblík, petržel, koriandr, pažitka)
- 30 g drcených mandlí
- 50 ml arašídového oleje
- 200 ml řeckého jogurtu
- 4 bulky na hamburgery
- 4 lžičky různých semen (sezam, slunečnice, piniové oříšky)
- Bílek
- 40 g ledového salátu
- 1 svazek pažitky
- 1 avokado
- 300 g velkých oloupaných krevet
- Olej (např. arašídový)
- Sůl, pepř
- 1/2 citronu
Příprava:
• Předehřejeme troubu na 200° C.
• Na pesto smícháme bylinky, mandle a arašídový olej. Na omáčku přidáme 2 lžíce směsi s jogurtem.
• Bulky rozkrojíme na polovinu, obalíme vaječným bílkem a posypeme směsí semen. Burgery vložíme na 10 minut do trouby.
• Crispers McCain připravíme podle pokynů na obalu.
• Omyjeme salát i pažitku a pak je nakrájíme na tenké proužky.
• Odstraníme kůru z avokáda a rozkrojíme na polovinu. Odstraníme jádro a nakrájíme na tenké proužky.
• Krevety usmažíme na oleji. Dochutíme solí, pepřem a pokapeme citronovou šťávou.
• Na spodní bulky dáme plátky avokáda, přidáme krevety, salát a jarní cibuli.
• Bulku natřeme lžíci omáčky.
• McCain Crispers podáváme s burgerem, pestem a jogurtovou omáčkou.